News Flash:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea la Spitalul de Urgenţă din Cluj: "vizita era aşteptată"

6 Mai 2019
1486 Vizualizari | 0 Comentarii
a929cf4eecdb6629110ff3f807369aba

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a dezvăluit, luni, că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgenţă din Cluj, în urma controlului inopinat făcut în weekendul trecut. Aceasta a afirmat că vizita sa era aşteptată, cu toate acestea a constatat o sumedenie de nereguli.

Ministrul Sănătăţii a vizitat inopinat, sâmbătă seara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie. După o serie de mărturii publicate pe Facebook, Sorina Pintea a oferit noi detalii despre vizita sa în urma căreia ar fi constatat mai multe nereguli în funcționarea unității spitalicești.

Am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta. 

Din păcate, am vazut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală.

Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul.

Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj.

Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a scris ministrul Sorina Pintea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

7d2dcde38437ced00a2be7471adbc16b
ministrul sanatatii sorina pintea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0972 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039555 (s)