Minora de 14 ani care ar fi fost luată cu forţa de la domiciliu din localitatea Tălmaciu de către patru bărbaţi mascaţi şi obligată să urce într-un autoturism a fost găsită într-un imobil de pe raza localităţii Vad din judeţul Braşov, informează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

Conform sursei citate, poliţiştii sibieni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Braşov, au depistat minora în cauză într-un imobil de pe raza localităţii Vad, comuna Şercaia, judeţul Braşov.

"Minora este în acest moment condusă la sediul IPJ Sibiu pentru audieri în vederea lămuririi tuturor circumstanţelor dispariţiei sale. Cercetările în acest caz continuă", precizează IPJ Sibiu.

Fata în vârstă de 14 ani din localitatea Tălmaciu a fost căutată de poliţişti după ce ar fi fost luată cu forţa de la domiciliu de către patru bărbaţi mascaţi şi obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcţie necunoscută.

''La data de 9 ianuarie, în jurul orei 3,55, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la dispariţia unei minore, Carolea Luminiţa, în vârstă de 14 ani. Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 9 ianuarie, în jurul orei 3,30, în timp ce se afla la domiciliul său din oraşul Tălmaciu, judeţul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forţa de către patru persoane de sex masculin, mascate, şi ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcţie necunoscută'', a informat, luni dimineaţă, IPJ Sibiu.

Astfel, s-a declanşat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză.

Ulterior, cele patru persoane suspectate de răpirea minorei au fost depistate şi duse la audieri.

Conform sursei citate, este vorba despre patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliaţi în oraşul Avrig, respectiv localitatea Mârşa.

Aceştia sunt audiaţi cu privire la aspectele de interes în scopul depistării minorei, preciza IPJ Sibiu.

"Poliţiştii sibieni continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violenţe", mai arată sursa citată. coral