Fostul prefect al județului Cluj, Mircea Abrudean, a fost propus în consiliul de administrație al companiei de stat Transgaz

Fostul prefect de Cluj Mircea Abrudean este propus de statul român pentru funcția de administrator provizoriu al Transgaz, prin secretariatul general al Guvernului, potrivit Ziarul Financiar.

Pe lângă Mircea Abrudean, Dragotă Laura, director general adjunct la Direcția Generală Politici Publice, strategii și control intern managerial din Secretariatul General al Guvernului a fost propusă în funcția de acționar majoritar al companiei Transgaz.

Propunerile ar avea mandat de patru luni și vor fi discutate la adunarea general a companiei de stat Transgaz în 22 aprilie.

Mircea Abrudean, fost prefect de Cluj, a fost numit oficial secretar general adjunct al Guvernului (cu rang de secretar de stat) în seara de miercuri, 3 februarie.

Prima reacție a fostului prefect a fost: „Vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și pentru sprijin și rămânem în contact pe mai departe! Felicitări pentru ce faceți și succes tuturor!”

În ședința de Guvern din 3 februarie, mai multe proiecte de hotărâre privind eliberarea/numirea prefecților din țară au fost aprobate. În „joc” se afla și funcția de prefect al județului Cluj.

Mircea Abrudean „s-a luptat” cu Tiberiu Horațiu Gorun și Tănase Stamule pentru funcția de secretar de stat. Mai multe organizații PNL din Ardeal l-au susținut pe Abrudean, dar Cîțu l-a ales pe Goran.

 

coral