News Flash:

Mircea Arman, redactorul sef al revistei Tribuna, a fost exclus din Uniunea Scriitorilor

11 Iunie 2013
1722 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Arman
Uniunea Scriitorilor a luat decizia de a-l exclude pe Mircea Arman, redactorul sef al revistei Tribuna, dupa ce ”si-a ridicat in cap lumea scriitoriceasca”.

Consiliul U.S.R., reunit in ziua de 10 iunie 2013, a luat act de situatia creata la ”Tribuna” din Cluj, prin numirea la conducerea revistei a domnului Mircea Arman. Este realmente socant modul in care noul redactor-sef a inteles sa-si impuna punctul de vedere in ce priveste programul ”Tribunei”, si inca in repetate randuri, cu o totala lipsa de competenta si de cunoastere a traditiei si prestigiului uneia dintre cele mai vechi publicatii culturale din Romania. Domnul Arman a renuntat, fara un minim efort de politete, la colaborarea unor personalitati cu o reputatie bine stabilita, inlocuindu-le cu veleitari care au umplut paginile revistei cu articole compromitatoare. Domnul Arman a desfacut contractul de munca, fara nici un temei legal, unor redactori ai revistei cu vechi state de serviciu. A reusit sa-si ridice in cap lumea scriitoriceasca, si nu numai clujeana. Peste 500 de scriitori si alte personalitati culturale au semnat un protest. Intr-un dispret absolut fata de numarul si importanta semnatarilor, domnul Arman a recurs la amenintari si grosolanii inacceptabile la adresa colegilor domniei sale care au atras atentia opiniei publice asupra ilegalitatilor comise. In interviuri, articole, scrisori pe internet, domnul Arman a atacat intr-o maniera halucinanta U.S.R., al carei membru este, prin vrere proprie si nesilit de nimeni, amenintand-o cu darea in judecata. Urmarea acestor acuzatii, neprobate in nici un fel si in termeni greu de reprodus, este atmosfera irespirabila creata in viata culturala clujeana, care face din domnul Arman un caz nefericit”, conform unui comunicat al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Un alt semn de intrebare ridicat este dosarul penal pe care il are Mircea Arman. ”Numirea la conducerea „Tribunei” ridica un mare semn de intrebare privind respectarea prevederilor legale: domnul Arman are dosar penal. Daca citim textul hotararii judecatoresti (asadar, nu presa „imunda” care nu-i este binevoitoare), remarcam ca intreg comportamentul domnului Arman in imprejurarea arestarii domniei sale pentru conducere sub influenta alcoolului, constand in jigniri aduse politistilor si medicilor de la IML – Cluj sau in invocarea importantei persoanei si operei sale, este reprodusa fidel de comportamentul noului redactor-sef in saptamanile din urma. Naravul din fire n-are lecuire”. (...) Considerand ca domnul Arman se face vinovat de ”fapte care aduc U.S.R. prejudicii materiale si morale grave” (articolul 11, aliniatul b din Statutul U.S.R. adoptat in 2009), incalcand principiile si normele deontologice prevazute de articolul 2 si, respectiv, 10, aliniatul a. Consiliul U.S.R. a decis, cu 46 de voturi si 1 abtinere, excluderea din U.S.R. a domnului Mircea Arman”, a a mai subliniat Consiliul USR.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

uniunea scriitorilor mircea arman tribuna cluj dosarul penal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2501 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018093 (s)