Ancheta in cazul criminalului din Caracal continua, iar reactiile din mass-media sau din mediul online reliefeaza, fara dubii, starea de spirit a celor care urmaresc desfasurarea evenimentelor. Mircea Badea, spre exemplu, a afirmat ca opinia publica din Romania constituie motivul pentru care ”tara e praf”, precizand ca are si argumente pentru o asemenea afirmatie transanta.

”Legea este scapa cine poate”, a spus Mircea Badea la Antena 3. Conform acestuia, opinia publica din Romania nu este interesata, niciodata, de ”fondul problemei”, fiind implicata emotional si cautand, cu asiduitate, doar unele detalii sau cat mai multa ”actiune”. Nu adevaratele probleme tin treaza atentia opiniei publice din Romania, ci… ”barfa”.

„Am tot spus si o sa repet. E convingerea mea si se bazeaza pe argumente. Motivul pentru care tara asta e atat de praf e din cauza opiniei publice. Nu exista tara care sa fie in stare de ceva, de orice, fara o opinie publica treaza, vigilenta si oarecum implicata in propria viata. La noi, in Romania, opinia publica este implicata uneori emotional in astfel de cazuri pentru ca e si multa actiune, are multe ingrediente care asigura la un moment dat un interes, dar nu e interesata de fondul problemei. Ce, tu zici de 112? Lasa-ma, nene, tu zi-mi de criminalul ala, ce facea, cum facea, cum era fiica-sa. Deci in Romania opinia publica e interesata mult de barfa, nu de problema adevarata. Aceasta tara ar fi fost altfel daca opinia publica ar fi fost altfel. Legea este scapa cine poate. Daca mai exista persoane care cred in institutii, in statul de drept, e problema lor, e clar ca au o problema si e la fel de clar ca nu o sa o pot rezvolva eu. Fiecare face cum il taie capul si cum ii e norocul, cam asa e in tara asta”, a afirmat Mircea Badea.

coral