După ce ne-au făcut de atâtea ori să râdem cu poftă la filmuleţele de pe internet, Mircea Bravo, celebrul comediant din Cluj şi simpatica Tanti Lenuța din Chinteni, cea care joacă rolul bunicii lui, vor apărea şi pe marile ecrane. 

Mircea Bravo şi Tanti Lenuţa fac deja furori pe reţelele de socializare. Naturali, joviali, cu replici inspirate din realitate, cei doi sunt urmăriţi de peste un milion de fani. Şi, în curând, vor apărea şi pe marile ecrane cu un film de lung metraj.

Mircea Bravo, comediant: Cred că ăsta e pasul firesc, după ce faci nişte clipuleţe mai mici timp de 4-5 ani, deja ne putem da seama ce îi place omului de acasă.

Comedia "Mirciulică" este scrisă şi regizată de Cristi Ilișuan, cel care stă şi în spatele celebrelor clipuri de pe internet.
Cristi Ilișuan, producator/regizor: În Mirciulică vom vedea povestea unui tânăr care vrea să dea la un examen la magistratură la Bucureşti dar pică şi e nevoit să revină în oraşul natal alături de părinţi, să locuiască cu ei. De acolo începe drama lui, e povestea a sute de mii de tineri din România care locuiesc cu părinţii şi de acolo se nasc şi conflicte.

Acţiunea principală a filmului se petrece în Gherla şi asta deloc întâmplator. Mirciulică, ajuns la vârstă la care vrea să îşi ia viața în propriile mâini, se simte ca un prizonier în apartamentul părinţilor, unde trebuie să respecte reguli stricte.

Mircea Bravo: Am avut noroc să joc un personaj care să fie aproape, nu neapărat de modul meu de a fi, ci de modul în care lumea mă percepe, în majoritatea filmărilor de pe internet nu eu sunt cel care câstigă conflictul cu iubita sau care este super dominant, ci cel care este puţin mai bleg.

Pentru că personajele existau deja, scenariul şi replicile au fost făcute pentru ele, în aşa fel încât rolurile să le vină ca o "mânuşă". Evident, din distribuţie nu lipseşte nici simpatica Tanti Lenuța din Chinteni, cunoscută de public drept "Bunica lui Mircea Bravo".

Tanti Lenuţa: Aşa mi-e rolul să îl sfădesc la orice vorbă. Rolul lui e că nu face bine, atunci eu sunt, aşa cum se zice la noi, cea care îl sfădeşte.

Comedia "Mirciulică" va ajunge în cinematografe anul viitor.

coral