Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a declarat astăzi că se va vaccina împotriva Covid-19. Nu a făcut-o până acum pentru că a trecut prin boală și urmează sfatul medicilor.

Mitropolitul, care a prezentat astăzi o parte a Pastoralei pe care o va citi credincioșilor în noaptea de Înviere, s-a declarat bucuros pentru faptul că enoriașii vor putea participa în acest an la slujbă, înclusiv în interiorul lăcașurilor de cult.

În ceea ce privește implicarea Bisericii Ortodoxe în campania de vaccinare împotriva Covid-19, Mitropolitul a spus că Patriarhia a emis un comunicat atunci când a început imunizarea populației.

„Acolo se preciza că vaccinarea este un drept al nostru, al tuturor, nu o obligație. Așa că îi sfătuim pe credincioși să facă ce cred ei că este mai bine, să aibă grijă de sănătatea lor”, a spus ierarhul.

Mitropolitul a spus că și el se va vaccina.

„Da. Mă voi vaccina. Nu am facut-o până acum pentru că am trecut prin Covid. Am stat 10 zile în spital. Ascult de sfatul medicilor, iar vaccinarea trebuie să fie la un moment potrivit, după o vreme de la ieșirea din spital”, a mai spus Mitropolitul.

Acesta a precizat că se simte bine, dar că o vreme a suferit de o „oboseală cruntă”.

coral