Drumul care leagă Turda de Câmpeni a ajuns să fie un calvar: gropi, praguri, șanțuri înfundate, terasamente surpate. Această cale de acces, care leagă Țara Moților de Turda, nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1989, cu adevărat. Moții s-au săturat și anunță printr-o petiție online că vor protesta la Prefectura Cluj dacă autoritățile publice nu iau atitudine.

”Legătura Țării Moților este necesară nu numai cu Alba-Iulia ci și cu Turda și Cluj-Napoca, orașe în care mulți dintre noi muncim. Dar, factorilor de decizie din Alba nu le pasă, doar acest drum nu leagă Țara Moților cu capitala de județ, celor de la Cluj, nici lor, doar face legătura cu alt județ.

Acest drum a fost schilodit de trecerea timpului dar și de traficul greu rezultat din exploatarea unor resurse din zona noastră, a Țării Moților, lemnul și agregatele de nisip și piatră care au alimentat diverse sectoare de autostrăzi din județele Alba sau Cluj.

Constatăm acum că, noi, rămași fără locuri de muncă, fără resurse, nu putem să valorificăm ceea ce ne-a mai rămas, turismul, acest drum fiind important ca acces dinspre/către Turda și Cluj -Napoca, devenind locul în care ne stricăm sistematic mașinile.

Acest sector de drum național, pe raza celor două județe, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moților. Constituie o enormă rușine pentru o țară aflată în Uniunea Europeană în anul 2021”, spune profesorul universitar Popa Irimie, de la Facultatea de Științe Economice.

”Vă rugăm să întreprindeți toate demersurile pentru reabilitarea DN 75 Turda-Câmpeni pe segmentul de drum care aparține Jud. Cluj și Jud. Alba.

NOI NU VOM MAI ACCEPTA CÂRPELI! ACEST DRUM POATE FI REABILITAT PRIN BANI EUROPENI, TREBUIE NUMAI PĂSARE DIN PARTEA CELOR CARE NE CONDUC!!

Acesta este strigătul de disperare împotriva nepăsării și al indolenței unor autorități care pentru noi au făcut prea puțin în ultimii treizeci de ani!

NE-AM SĂTURAT SĂ FIM DESPUIAȚI DE BOGĂȚIILE PE CARE ȚARA MOȚILOR LE ARE ȘI SĂ FIM FOLOSIȚI DIN PATRU ÎN PATRU ANI PENTRU A DA VOTUL NOSTRU PE MINCIUNI, PE UITARE, FIIND DESCONSIDERAȚI ȘI TRATAȚI CA OAMENI DE MÂNA A DOUA, CU TOATE CĂ NE-AM CÂȘTIGAT DREPTUL LA ONOARE, NU DE PUȚINE ORI, PRIN JERTFA CELOR CARE NE SUNT STRĂBUNI!!!

ÎNȚELEGEREA NOASTRĂ SE APROPIE DE SFÂRȘIT, IAR NOI NE VOM BATE PENTRU DREPTURILE NOASTRE, DACĂ VOM MAI FI BATJOCORIȚI!”, se mai arată în petiție. coral