Mașina în care se afla Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova.

Filosoful şi naţionalistul rus  – despre care se spune că este un arhitect al războiului din Ucraina şi este supranumit "Rasputinul lui Putin” – a schimbat maşinile cu fiica sa în ultimul moment sâmbătă seara.

El şi fiica lui au fost oaspeţi de onoare la festivalul familiei tradiţionale de la Zaharovo şi plănuiseră să plece împreună, potrivit violonistului Peter Lundstrem. Dar Dugin a sărit într-un alt vehicul şi, fără să ştie, a ocolit tentativa de asasinat, potrivit rapoartelor. Câteva minute mai târziu, filosoful de extremă-dreapta a fost fotografiat ţinându-şi mâinile în cap îngrozit, în timp ce se uita la urmările exploziei, scrie news.ro.

Daria a murit pe loc, după ce autoturismul Toyota Land Cruiser Prado în care se afla a explodat.

Ea devenise o personalitate publică de sine stătătoare ca "analist politic” şi editorialist al publicaţiei pro-Putin United World International. Cu câteva ore înainte de moartea ei, Daria fusese fotografiată la evenimentul de la Zaharovo  alături de tatăl ei, filozoful cunoscut sub numele de "Creierul lui Putin”.
 
Apropiații Kremlinului susțin că ar fi vorba despre detonarea unei bombe artizanale și că, de fapt, ar putea fi un atentat, care îl viza pe Aleksandr Dughin.

coral