La aproape o jumătate de secol de la inundarea vetrei vechiului Beliș, în urma construirii barajului de la Fântânele, drumul din actualul centru de comună spre satul vechi, acum acoperit de ape, este, în sfârșit, reabilitat și modernizat printr-un proiect al Primăriei Beliș, finanțat din fonduri guvernamentale.

Proiectul, în valoare de 8.106.522 lei, presupune reabilitarea și modernizarea unui drum din Dealu Botii spre malul lacului (4,600 km), reabilitarea și modernizarea drumului din Belișul Nou spre Belișul Vechi – zona Văsii (2,600 km), dar și asfaltarea câtorva ulițe din satul Beliș. O bună parte a străzilor și ulițelor din sat sunt asfaltate de Primărie din fonduri proprii.

Drumul (absolut spectaculos) spre Belișul Vechi, până acum accesibil mai mult mașinilor de teren și… căruțelor, este deja pregătit pentru asfaltare și, potrivit declarației viceprimarului Dan Marc, va fi gata în cel mult o lună. Este un drum larg, de 5 stele, care oferă turiștilor un acces facil spre malul lacului și, totodată, priveliști de vis.

În zona Văsii, coborând de la Dâmbul Ungurilor spre malul lacului, există, la acest moment, cel puțin 50 de case de vacanță și pensiuni.

coral