Magistrații Tribunaului Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Sebastian Moroşan şi Gabriel Tofan, ambii din Suceava, în dosarul în care aceștia sunt acuzați de trafic de droguri de risc, respingând cererile și excepțiile formulate de către aceștia în faza de camera preliminară. În cadrul aceleiași ședințe, judecătorii au dispus prelungirea măsurii arestului preventiv în ceea ce îi privește pe cei doi. 

”În baza art.345 alin.1 şi 2 C.pr.pen. respinge cererile şi excepţiile cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală invocate de inculpatul T.G., prin apărător ales.În temeiul art.346 alin.2 C.pr.pen. constată legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, emis la data de 31.01.2020 în dosarul de urmărire penală nr.555/D/P/2019, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpa?ii: T.G., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc ?i de mare risc, în formă continuată, prev. de art.2 alin.1 ?i 2 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen. ?i M.I.S., trimis în judecată pentru săvâr?irea infracţiunii de trafic de droguri de risc ?i de mare risc, în formă continuată, prev. de art.2 alin.1 ?i 2 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.”, se arată în încheierea judecătorilor clujeni.

Cei doi au fost prinși la finele anului trecut,  în flagrant, la Cluj Napoca, în timp ce aveau asupra lor, în vederea comercializării, peste 900 de grame substanţe interzise, în mare majoritate canabis. Captura a fost realizată pe 14 noiembrie, între timp, cei doi inculpaţi, Sebastian Moroşan şi Gabriel Tofan, ambii din judeţul Suceava,  fiind şi arestaţi preventiv de Tribunalul Cluj-Napoca pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au transmis că asupra celor doi, în cadrul acţiunii flagrante, a mai fost depistat un cântar electronic cu urme de substanţă pulverulentă, un caiet pe care inculpaţii ţineau evidenţa drogurilor vândute, precum şi suma de 9.800 lei.

După acţiunea în flagrant, ofiţerii de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj Napoca au efectuat şi două percheziţii domiciliare. În cadrul percheziţiilor au mai fost identificate şi ridicate alte 74 grame de canabis, 10,8 grame amfetamină, 3 grame ciuperci halucinogene, 3 laptopuri, o unitate centrală, patru telefoane mobile şi suma de 14.000 lei.

 

coral