Partenerul de peste trei decenii al cantaretei Maria Carneci s-a stins ieri din viata, ca urmare a unei afectiuni pentru care fusese operat recent. Nu multa lume stie ca artista a fost diagnosticta si ea cu o boala grava, pe care o tine insa sub control.

Romica Petrescu s-a stins din viata, ieri, la scurt timp dupa ce fusese operat pentru o afectiune mai veche. Sotul Mariei Carneci a stat mereu in umbra sotiei sale, asa ca foarte putini sunt cei care stiu lucruri despre el sau chiar cum arata.

Ultimul eveniment la care a participat, recent, l-a surprins extrem de slabit, pesemne ca boala incepuse sa-l doboare.

Urmeaza o perioada extrem de grea pentru Maria Carneci, cu atat mai mult cu cat inclusiv ea intampina probleme de sanatate. Medicii i-au spus ca sufera de hepatita, aceeasi boala care a curmat viata altor doua artiste de la noi: Ileana Ciuculete si Denisa Raducu.

Acest diagnostic a facut-o pe pe Maria Carneci sa se implice intr-o campanie de informare despre aceasta boala.

”Eu, cu Catalin Botezatu si Catalin Scarlatescu suntem implicati intr-o campanie contra hepatitei C. Medicina a avansat, medicamentele sunt acum la alt nivel, la alte standarde… Tocmai din motivul asta nu vreau sa mai moara lume, tineri, copii, batrani! Se poate face un test.

Din pacate, unul din 30 de romani e purtator de virus – care se poate lua de la ustensile nesterilizate, de la stomatolog, de la manichiura, pedichiura… Si, atunci, eu ii indemn pe toti romanii sa discute cu medicul de familie, sa faca testul, iar daca, Doamne fereste!, are, nu se mai poate muri din asa ceva. (…) Mergeti si faceti testul si, daca, Doamne fereste!, sunteti purtator de virus, ala se trateaza, nu se mai moare, cum ne-au murit noua colegi!”, a declarat Maria Carneci intr-o emisiune TV.

coral