Ovidiu Hațegan a fost operat de urgență la Timișoara, după ce duminică a simțit dureri puternice în zona pieptului. Ajuns la spitalul din Arad, medicii i-au comunicat că a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara unde a fost operat. Medicii i-au montat stent, iar până pe finalul săptămânii va rămâne sub monitorizare medicală.

Fotbalul și arbitrajul românesc sunt zguduite de o nouă veste proastă! Ovidiu Hațegan (41 de ani), cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a suferit duminică seară un infarct și a fost nevoie să fie transportat de urgență la spitalul din Timișoara unde a fost operat.

Dureri puternice în piept, după antrenament

Hațegan se afla în locuința sa din Arad în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce arbitrul terminase antrenamentul fizic pe care-l face în fiecare zi. Surse demne de încredere, apropiate „centralului”, au dezvăluit că acesta a decis să se prezinte la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult, pentru că durerile puternice persistau.

Hațegan stă sub monitorizare până la finalul săptămânii

După un control, medicii i-au comunicat arbitrului că a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara. Hațegan a intrat imediat în sala de operații, iar doctorii i-au montat un stent. 

Târziu în noapte, Ovidiu Hațegan era bine, a vorbit cu cei din familie și cu personalul medical. Din primele informații acesta urmează să rămână în spital, sub monitorizare atentă, până la finalul acestei săptămâni.

Despre subiect au scris și cei de la SpecialArad.

În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara și, în urma unui EKG, i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent.

– o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan, pentru SpecialArad

295 de meciuria condus Ovidiu Hațegan în Liga 1 până în acest moment. E al cincilea cavaler al fluierului ca număr de meciuri, liderul all-time fiind Alexandru Tudor (381)

Final de carieră pentru Hațegan?

Ajuns la 41 de ani, Ovidiu Hațegan mai putea să arbitreze încă cel puțin 4 ani la nivel european, iar în România atâta timp cât trecea cu bine peste testele fizice. Odată cu infarctul pe care l-a suferit duminică seară, rămâne de văzut dacă Ovidiu va mai putea arbitra vreun meci în viitor, chiar dacă șansele ca inima să se refacă sunt de sută la sută. 

Ultimul meci arbitrat în Liga 1 a fost duelul dintre FC Argeș și FCSB, 1-0, de pe 3 martie 2022. Iar ultimul meci internațional a fost confruntarea din Champions League, Atlético Madrid – Manchester United 1-1.

Ce este infarctul miocardic

O urgență medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii duce la distrugerea acestuia și poate determina decesul pacientului. Recunoscut la timp, un pacient cu infarct miocardic are șanse de a fi salvat și recuperat, dacă se prezintă la spital în primele 4-6 ore de la debut. 

Simptomele infarctului miocardic

dureri la nivelul toracelui, brusc instalate, tip opresiune sau strângere, care pot iradia la nivelul mandibulei, în brațe sau în spate

lipsa bruscă de aer (dispnee)

senzație bruscă de slăbiciune sau amețeală

transpirații reci

Ovidiu Hațegan era pe listă pentru Mondial

20 de „centrali” și 16 VAR sunt pe lista lărgită pentru Mondial, iar printre ei se află și cei mai buni români: Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs. Doar patru țări au minimum doi reprezentanți în cărți. În afara noastră, Anglia (Oliver, Taylor), Franța (Turpin, Bastien) și Spania (Del Cerro Grande, Gil Manzano, Mateu Lahoz), ibericii fiind singurii cu trei "principali". La final, din cei 20 vor rămâne doar zece!

Alte cazuri: Eugen Neagoe s-a prăbușit pe bancă

Au fost momente de panică pe Arena Națională în iulie 2019, când în minutul 24 al partidei Dinamo-Craiova, Eugen Neagoe și-a pierdut cunoștința și a leșinat. Antrenorului i s-a făcut o electrocardiogramă în ambulanță, iar medicii au folosit defibrilatorul şi i-au făcut masaj cardiac. După 15 minute, echipajul a plecat spre Spitalul de Urgență Floreasca, acolo unde au continuat investigațiile.

Gabi Balint, trei stenturi după un infarct

În septembrie 2019, fostul mare atacant al Stelei s-a simțit rău și a luat decizia să meargă de urgență la o clinică privată din București pentru un consult medical. Investigațiile medicilor au arătat că fostul internațional suferise un infarct. A fost operat la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”. Lui Balint i s-au implantat trei stenturi la inimă.

Sursa:gsp.ro coral