Primul lider mondial din istorie a povestit o întâmplare inedită petrecută în 1971, când l-a întâlnit pe bunul său prieten în finala turneului de la Madrid.

"Am jucat cu el în finala unui turneu la Madrid, în ’71. Mă rugase să nu îl bat rău. Băi, Tănase – așa îmi spunea -, mă bați, dar să nu îmi dai 6-0, 6-1, nu mă faci să par ridicol. Lasă-mi și mie, acolo, două-trei game-uri! În concluzie, m-a bătut de m-a zvântat, mi-a dat 6-0 în ultimul set! I-am bătut obrazul. Iar el, mustăcind, știi ce mi-a spus? Băi, Tănase, fii atent la mine ce îți spun! Nu dai niciun game, nici lui taică-tău, nici lui maică-ta, dacă joci cu ei! Da? Lecție de viață", a declarat Ilie Năstase, pentru GSP.ro.

"Nasty" a fost prezent la ediția din acest an a turneului de la Roland Garros, pe care l-a cucerit în 1973 fără set pierdut. 

"Nu mai seamănă nimic acum cu ce era atunci. În ‘66, primul meu Roland Garros, arena asta centrală era un sfert din cât e acum. E o transformare colosală. Doi ani mai târziu, în ’68, nu am putut veni direct cu avionul aici din cauza mișcărilor studențești, așa că ne-am dus la Bruxelles. Iar de la Bruxelles la Paris am luat autobuzul. 

Era așa un haos în Paris, inclusiv aici, venea lumea, sărea gardul, stăteau ciorchini, ciorchini în tribune, peste tot! Nu se mai ținea cont dacă ai bilet, nimic. A fost, din ce știu, ediția cu cei mai mulți spectatori la Roland Garros", și-a amintit Ilie Năstase.

coral