Unele monede sunt adevărate comori după trecerea anilor. Valoarea lor este cu atât mai mare în timp, mai cu seamă dacă sunt păstrate corespunzător. Cei care colecționează bani vânează anunțurile de pe OLX, platformă unde poți să găsești aproape orice îți dorești. Câțiva vânzători sunt chiar dispuși să discute prețul acestora. O altă monedă românească se vinde acum cu peste 15.000 de lei. Este vorba despre bani care au fost folosiți pe piață în anul 1999.

Moneda românească din 1999 care valorează o avere: o poți cumpăra cu 15.250 de lei pe OLX

Oamenii care au avut grijă de anumite obiecte care acum sunt vânate de colecționari pot să-și schimbe viața total. Mai exact, dacă ai în casă câteva piese din anii trecuți vei putea pune mâna pe o avere. Unul din anunțurile recente de pe OLX arată că o monedă românească din 1999 se vinde cu peste 15.000 de lei acum.

Colecționarii de bani rari sunt în stare să plătească sume grele pentru a le avea în posesie. Dacă ești norocos să ai din întâmplare în casa bunicilor tăi un astfel de obiect, te poți alege cu o mică avere fără prea mare efort. Moneda care a fost emisă în urmă cu 23 de ani și a circulat prin buzunarele multor români este la mare căutare.

Posibilitatea de a avea banul acesta este mai rară pentru că vorbim despre o ediție limitată. Moneda a fost emisă cu ocazia unui eveniment important al vremii. Mai exact, este vorba despre moneda BNR de 1.000 de lei, pusă în funcțiune pentru a marca vizita pe care liderul religios Papa Paul II i-a făcut-o Patriarhului Teoctist, arată playtech.ro

Pe una din fețele ei se regăsește o imagine cu cei doi lideri religioși. Piesa este făcută din aur și are o valoare incredibil de mare din punct de vedere istoric. Un alt anunț a uimit pe toată lumea. Moneda emisă în anul 1868 cu ,,polul lui Carol I” a fost vândută cu nu mai puțin de 250.000 de euro, fiind 90% aur.

Alt anunț

Moneda de 1 euro care este considerată unică a ajuns și ea în atenția colecționarilor. Românul care a pus anunțul susține că diferențele care fac moneda să valoreze aproximativ 3.000 de euro sunt ușor de înțeles pentru un om care cunoaște monedele și este pasionat de acestea.

„Moneda este unică. Studiată cu atenție în comparație cu una normală diferența este foarte mare. Toate amănuntele sunt pe lateral, ușor de înțeles pentru un colecționar”, se arată în anunțul postat pe site-ul online.

coral