Pe măsură ce timpul trece fiecare relație se resimte. Pasiunea își pierde din intensitate și fiecare partener simte că cel de lângă el nu mai depune niciun fel de efort.

Și, până să realizezi ce se întâmplă cu adevărat, descoperi că trăiești lângă un străin. Că ai tot mai puține lucruri în comun cu persoana de lângă tine și că, de cele mai multe ori, alegi să ignori totul pentru a nu genera o nouă ceartă.

Ei bine, poți întoarce această situație în avantajul vostru. Încă nu este prea târziu să-ți salvezi relația și să te reîndrăgostești de soțul sau de soția ta.

Ce-i de făcut?

În primul rând, să identifici motivele pentru care ai ajuns în această situație, astfel încât să știi ce ai de făcut pentru a o remedia.

De ce se erodează în timp relația de cuplu

Obișnuința și rutina

Rutina este inevitabilă. Ea se poate face resimțită la scurt timp după ce relația a ajuns la o oarecare maturitate. Sau, altfel spus, rutina apare de îndată ce te-ai obișnuit cu partenerul tău.

Îți amintești stările prin care treceai la început, când de abia v-ați cunoscut? Rutina înseamnă că nu mai ai acele stări. Ți le dorești, dar nu le mai regăsești în relația ta. Și de aceea se ajunge de multe ori la relații extraconjugale – din dorința de a experimenta, din nou, începuturile relației.

Obișnuința are, așadar, un cuvânt greu de spus în dinamica relației și în erodarea ei. Tocmai de aceea este important să nu te lași pradă ispitei date de confort. Atunci când te lenevești în ceea ce privește interacțiunea cu partenerul ai doar de pierdut.

Partea mai puțin plăcută este că vei găsi plăcerea de a te implica pe alte planuri și cu alte persoane.

O idee bună prin care poți rupe rutina și obișnuința este acțiunea care se petrece sub așternut. În dormitor, acolo se sedimentează relațiile care rezistă în timp. Citește articolul cu cele mai bune pastile pentru potență dacă vrei idei noi care să te apropie de cel drag.

Lipsa de implicare

Un alt motiv care erodează relația este lipsa de implicare. Nu ești doar tu de vină, ci și partenerul tău. Amândoi ați renunțat să vă mai implicați.

Faceți fiecare lucru mecanic, toate zilele seamănă între ele. Însă, psihicul are cel mai mult de suferit. Stările de anxietate, de depresie își pot face apariția. Și te trezești că simți că ești nefericit alături de persoana de lângă tine.

Totul pleacă de la comoditatea pe care o regăsești în cuplu. Încearcă să faci tot posibilul pentru a te implica în mod activ în relația pe care o ai. Fă asta zi de zi și vei vedea rapid rezultatele.

Nepăsarea față de tine și față de cel de lângă tine

Cum erai la început de relație? Nu-i așa că îți dădeai toată silința să-ți impresionezi partenerul? Mai faci asta și acum? Sunt sigur că din ce în ce mai rar.

Ei bine, atunci când tu nu ai grijă de tine, cum crezi că te vede partenerul tău? Arată-i că încă ești aceeași persoană de care s-a îndrăgostit. Chiar dacă anii au trecut peste tine, asta nu înseamnă că nu poți fi impunător, delicat și iubitor.

Dacă simți că libidoul a scăzut, citește păreri Natural Potent și vezi cum poți readuce apetitul și energia sexuală în relația cu partenerul.

Lipsa inițiativei

Relațiile se erodează pentru că lipsește inițiativa și spontaneitatea. Ești prea obosit și prea stresat pentru a face lucruri noi sau lucruri care să vă readucă împreună.

Însă, cu pași mici poți muta munții. Ieși la plimbări în aer liber, organizează o întâlnire romantică sau planifică un roadtrip de un weekend.

Nu există idei greșite atunci când vine vorba despre a petrece timp de calitate alături de persoana cu care vrei să îmbătrânești.  coral