Un motociclist din Cluj a decedat în urma unui accident rutier produs, ieri, în localitatea Bunești, județul Vâlcea.

Motociclistul a lovit un copil de 13 ani, pe DN67. În urma impactului, motociclistul în vârstă de 34 de ani, din Cluj-Napoca, s-a dezechilibrat, motocicleta a părăsit șoseaua și s-a izbit de gardul de beton al unei case de pe marginea drumului, a precizat Sandra-Elena Bălteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, informează dej24.ro.

La sosirea echipajelor medicale, bărbatul de pe motocicletă era în stare gravă, inconștient. Ulterior, acesta a decedat la spital.

”Băiatul (n.r. – copilul) este monitorizat şi transportat la UPU de către echipajul SMURD. Are o fractură la membrul inferior şi multiple escoriaţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Cercetările efectuate de polițiști au indicat că minorul se angajase în traversarea drumului fără să se asigure, prin loc nemarcat și nesemnalizat corespunzător.

Un alt motociclist a fost rănit sâmbătă, pe ruta Cluj-Oradea, pe DN1 E60, în localitatea clujeană Bucea. Atât conducătorului motocicletei, un orădean de 41 de ani, cât și un tânăr de 22 de ani din comuna clujeană Negreni sunt vinovați de producerea accidentului rutier.

Motociclistul orădean s-a angajat într-o depășire, într-o zonă în care este interzisă depășirea prin indicator și prin marcaj de linie continuă. În timp ce motociclistul se afla în depășire, conducătorul tractorului a virat brusc stânga în fața acestuia.

Potrivit infohuedin.ro, motociclistul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean Oradea. Victima se afla în stare de conștiență în momentul în care a fost preluat de la locul accidentului.

coral