Cunoscutul restaurant Fair Play, din Grigorescu, care se laudă cu cea mai bună ciorbă de burtă din Cluj, a fost închis temporar de Portecția consumatorilor, după ce aceștia au constata numeroase nereguli privind modul în car erau depozitate produsele alimentare. 

În urma aparițiilor pe rețelele de socializare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj s-a autosesizat și a decis realizarea unei acțiuni de control la Restaurantul Fair Play, din Cluj-Napoca. 

Ca atare, o echipă de control a verificat, în data de 14.06.2022, în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi – respectarea prevederilor legale în domeniu, la unitatea de alimentație publică menționată, fiind identificate mai multe deficiențe, după cum urmează:

Schimbarea stării termice a unor produse și preparate

Comercializarea unor produse și preparate fară elemente de identificare-caracterizare

Folosirea unor spații de depozitare insalubre (cu rugină), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci

Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre, improprii depozitării produselor 

Prezența în blocul alimentar a muștelor, lipsa plasei de protecție în blocul alimentar

Reutilizarea ambalajelor aferente produselor lactate la alte preparate

Lipsa substanțelor dezinfectate pentru igienizarea suprafețelor și veselei în blocul alimentar 

Ca urmare a acțiunii, echipa de control, din care au făcut parte și tineri colegi – parte a programului de perfecționare, Academia Comisarilor – au aplicat 1 amendă contravenționala în cuantum de 30.000 lei. 

Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a 40 kg produse și preparate în valoare de circa 2.500 de lei, oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor, pentru unitatea de alimentație publică. coral