Europarlamentarul clujean Daniel Buda atrage atenția asupra faptului că sanctiunile anunțate de către statele membre UE se lasă așteptate și Rusia acționează după bunul plac, fiind nevoie de măsuri concrete pentru a sprijini Ucraina și cetățenii ei.

Într-o postare pe contul personal de facebook, Daniel Buda a arătat faptul că "Sancțiunile promise de liderii lumii occidentale împotriva Rusiei încă se lasă așteptate. Uniunea Europeană și întreaga lume occidentală trebuie să ia decizii concrete care sa sprijine în mod real Ucraina și cetățenii ei!

Deciziile luate până acum împotriva agresiunii lui Vladimir Putin nu sunt destul de puternice pentru a descuraja ofensiva de la Moscova.

Cel mai rău scenariu împotriva Ucrainei a devenit realitate și cu toate acestea o parte a liderilor occidentali încă par să aștepte momentul potrivit pentru a impune sancțiuni reale împotriva Kremlinului.

In acest moment, Ucraina nu are nevoie de cuvinte de solidaritate, nu are nevoie declarații populiste. Ucraina are nevoie de Europa, iar Europa nu are voie să dezamăgească. Nu avem timp pentru concesii, nehotărâri și îngăduință."

coral