Românii sărbătoresc astăzi, 8 septembrie, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox: Nașterea Maicii domnului sau Sfânta Marie Mică, motiv pentru care trebuie să știe ce rugăciune trebuie să spună pentru binecuvântarea Maicii Domnului.

Cei care spun rugăciuni de Nașterea Maicii Domnului 2020 vor fi protejați tot anul.

Nașterea Maicii Domnului 2020, sărbătoare importantă pentru creștini

Nașterea Maicii Domnului 2020 este o sărbătoare creștină foarte importantă, iar din acest motiv milioane de români își petrec timul rugându-se. Ce rugăciune trebuie spusă pentru binecuvântarea de Sfânta Maria Mică?
 

Sfânta Maria Mică este sărbătorită în fiecare an în data de 8 septembrie și reprezintă nașterea Maicii Domului, a celei care i-a dat viață Mântuitorului Iisus Hristos.

Nu doar atât! Sfânta Marie Mică sau Nașterea Domnului este o sărbătoare importantă, fiind, din noul an bisericesc, care a început în data de 1 septembrie, prima sărbătoare cu cruce roșie.

CITEȘTE ȘI:

Sărbătoare mare – Tăierea capului Sfantului Ioan Botezătorul. Ce se spune că nu au voie să faci în această zi

Data de 8 septembrie nu a fost aleasă întâmplător pentru a sărbători Sfânta Marie Mică. La această dată, în secolul al V-lea, împărăteasa Eudoxia a sfințit o biserică închinată Maicii Domnului la Ierusalim.

Nașterea Maicii Domnului 2020. Rugăciuni de Sfânta Marie Mică

„Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită fără de asemănare decât Serafimii, carea fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim. Amin”.

„Preacurată şi binecuvântată Născătoare de Dumnezeu, Maria, Maica cea bună a Bunului Împărat, revarsă mila Fiului tău şi Dumnezeului nostru spre pătimaşul meu suflet şi, cu rugăciunile tale, mă îndreaptă spre fapte bune, ca cealaltă vreme a vieţii mele fără de prihană să o trec şi prin tine raiul să dobândesc, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti una curată şi binecuvântată. Amin”.

CITEȘTE ȘI:

Adevărul ascuns despre mere. Greșeala pe care o fac romanii cand mănancă mere

coral