Pompierii clujeni i-au amendat pe patronii restauramtului ”Biniște și cai” de la Turda, frații milionari Teofil și Simion Mureșan, patronii Electrogrup, pentru că nu aveau autorizație privind securitatea la incendiu.

Practic, aceștia ar fi trebuit să depună o serie de avize la ISU Cluj, care să verifice dacă restaurantul respectă legislația și astfel riscul unui incendiu ar fi fost mult redus. În plus, toată construcția ar fi trebuit să fie realizată pe baza prevederilor legale, pentru a evita un incendiu. Probabil că frații Mureșan nici nu au știut de lipsa acestor avize ISU, fiind responsabilitatea celor care administrează investiția, arată Știri de Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Biriș, a precizat că proprietarii complexului turistic au fost amendați cu 50.000 de lei din cauze lipsei autorizării privind securitatea la incendiu.

”Autorizarea la incendiu are mai multe etape. Înainte de începerea construirii imobilului este necesar un aviz de la ISU care atestă că proprietarii au inclus în planul construcției caracteristicile ce țin de siguranta la incendii. După obținerea avizului, se poate începe construcția. Apoi, după finalizarea construcției este necesar să se depusă documentația necesară autorizării”, a declarat Andrei Biriș, pentru Adevărul. 

Frații Teofil și Simion Mureșan nu au depus nimic la ISU Cluj, deși au început activitatea la complexul turistic

Restaurantul fusese dat în folosință de curând și a costat o ”căruță” de bani, mai precis 16 milioane de euro, cu tot cu celelalte dotări. 

Neavând asigurare la incendiu, este puțin probabil ca restaurantul să aibă asigurare. Acest lucru ar putea însemna suportarea pagubei din propriul buzunar. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma incendiului de vineri, 19 august, iar animalele sunt în siguranță.

coral