În Poliția Locală Cluj-Napoca sunt mulți polițiști cu burtă, cu nenumărate kilograme în plus. Pentru ei e imposibil să prindă vreun hoț sau orice alt infractor. În cel mai bun caz, pot să sune la colegii de la Poliția Română să îi ajute. Dar, zilele grașilor din Poliția Locală sunt numărate.

Acum se lucrează la un program prin care toți polițiștii locali vor fi obligați să facă sport. Deși Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca spune că și acum majoritatea subalternilor săi fac exerciții fizice, realitatea îl cam contrazice. Atât noi, jurnaliștii Ziar de Cluj cât și cetățenii am surprins în oraș, pe teren, mulți polițiști locali mult prea grăsuți ca să facă teren. Cel mult, pot amenda o băbuță care vinde pătrunjel la colțul străzii.

„Pentru Poliția Locală, noi, adică o echipă la nivel național am lucrat anul trecut și am promovat o nouă lege a Poliției Locale. Legea spune că pregătirea fizică va fi obligatorie. Acum legea este în Parlament și aștept și eu cu nerăbdare”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca.

Întrebat dacă acum este opțională pregătirea fizică pentru polițiștii locali, Bonțidean a spus că „este facultativă, dar marea majoritate fac pregătire pentru că cei mai mulți sunt tineri și merg la sală de bunăvoie”.

Pentru Poliția Română se lansează acum programul “Burta jos!” în Poliția Română prin care toți polițiștii sunt obligați să facă exerciții fizice. Mai precis, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, comisar-șef Mihai Ginel Preda, a anunțat, zilele trecută, implementarea unui program complex de pregătire profesională pentru toți lucrătorii inspectoratului. Pentru pregătirea fizică a polițiștilor, conducerea IPJ Prahova a închiriat deja mai multe săli de sport, informează observatorulph.ro.

În aceste săli, polițiștii din sectorul operativ (ordine publică, rutieră, judiciar, arme și muniții) vor fi obligați să participe la pregătire tactică și fizică.

Mai mult, fiecare polițist va participa la trageri cu arma, iar cei care au permis și care conduc autospeciale ale MAI vor lua lecții de conducere defensivă.

coral