Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, in Germania, ca cele doua propuneri ale premierului VIorica Dancila, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si la Transporturi, retrimise pentru a patra oara la Palatul Cotroceni, se afla in analiza, la departamentul de specialitate. Seful statului precizeaza ca va da un raspuns, „intr-un timp rezonabil”.

„Aceste documente sunt in analiza Departamentului de specialitate, si imediat ce voi reveni in tara voi discuta si vom vedea ce ne-a trimis acolo doamna prim-ministru. Intr-un timp rezonabil, voi da un raspuns acestor propuneri”, a anuntat presedintele.

Premierul Viorica Dancila a trimis, pentru a patra oara, la Palatul Cotroceni, propunerile de ministri la Dezvoltare Regionala si Transporturi, in scrisoarea deschisa adresata sefului statului aratand ca este prerogativa sa sa isi aleaga ministrii, in Cabinet.

Dancila a mai transmis ca „insistenta de a se atasa unui inscris intre primul-ministru al Romaniei si Presedintele tarii acte care sa probeze respectarea cerintelor de legalitate este fara precedent si creeaza premisele pentru ducerea in derizoriu a unor prerogative si raporturi constitutionale”.

coral