Este vorba despre satul Ghirișul Român, din comuna Mociu, unde s-a semnat certificatul de urbanism necesar extinderii alimentării cu apă potabilă.

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de extindere a alimentării cu apă potabilă în satul Ghirișul Român, comuna Mociu.

„E un nou pas înainte spre obiectivul asumat, acela de a atinge cât mai curând procentul de 100% racordare la apă în întreg județul. Este foarte important ca toți clujenii să poată beneficia de aceleași categorii de servicii edilitare, indiferent de zona în care locuiesc“, a precizat Alin Tișe.

În prezent, sistemul de alimentare existent în localitatea Ghirișul Român nu asigură furnizarea apei decât pentru o parte a gospodăriilor. În acest context, pentru alimentarea locuințelor care nu beneficiază de apă potabilă în sistem centralizat, este necesară o extindere a rețelei de apă pe o lungime de aproximativ 4.000 de metri. 

Potrivit reprezentanților forului județean, sunt vizate, astfel, atât gospodăriile situate în zonele mai izolate ale satului, cât și cele care vor fi edificate de-a lungul drumului național DN 16 înspre comuna Căianu, unde sunt perspective de dezvoltare a zonei.  

Investiția de extindere a conductei de apă va fi realizată de Primăria comunei Mociu. După finalizarea lucrărilor, rețeaua va fi preluată în sistem centralizat de către Compania de Apă Someș S.A., operator regional în cadrul căruia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar și care asigură serviciile de alimentare cu apă potabilă și distribuție a apei uzate în peste 280 de localități urbane și rurale din județele Cluj, Sălaj și Mureș.

coral