News Flash:

 Încep lucrările de modernizare, pe fonduri europene, a sursei subterane de apă Florești

14 Iulie 2022
287 Vizualizari | 0 Comentarii
ncep lucr rile de modernizare pe fonduri europene a sursei subterane de ap Flore ti

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de modernizare a sursei de apă subterană Florești, sistem ce asigură rezerva strategică de alimentare cu apă a municipiului Cluj-Napoca și localităților situate între Gilău și Dej.

În valoare de 66.584.000 lei, investiția este parte a megaproiectului european derulat de Compania de Apă ”Someș” S.A., societate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrările vor debuta în cel mai scurt timp cu realizarea digurilor de apărare a malului râului Someș și vor continua cu celelalte obiective prevăzute în contract. Investiția în retehnologizarea și modernizarea sursei subterane din Florești va îmbunătăți substanțial procesul de captare și tratare a apei furnizate populației”.

Investiția presupune reabilitarea a peste 100 puțuri de captare, respectiv a mai bine de 19,4 km de conducte și drenuri. De asemenea, va fi realizat un nou front de captare, va fi refăcut sistemul de clorinare de la Captația 1  și va fi implementat noul sistem de monitorizare și control automatizat al procesului de captare a apei SCADA.

Amintim faptul că actuala sursa subterană de apă aflată pe teritoriul comunei Florești a fost amenajată la finalul secolului al XIX-lea, ea fiind formată din cinci zone de captare: Uzina Florești, Captația Șapca Verde, Captația I, Captația II şi Stația E.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048529 (s)