Luni se dă startul înscrierilor la vaccinarea împotriva COVID-19 pentru populaţia generală.

În platforma electronică sunt în acest moment 88.845 de locuri libere, iar de mâine oricine poate ocupa unul dintre ele, indiferent de etapă din care face parte. Cele mai multe sunt pentru Astra Zeneca – 45.676, pentru Modernă 41.942 şi doar 1.227 pentru Pfizer.

Tot de mâine vor fi disponibile şi listele de aşteptare. Practic, cine nu prinde unul dintre locurile de acum, îşi poate alege un centru în care vrea să se imunizeze şi se înscrie pe lista de aşteptare. Când în acel centru vor fi alocate doze de ser anti covid, începe notificarea persoanelor înscrise pe liste.

“Persoana care va fi notificată are la dispoziţie 24 de ore să confirme programarea. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va mai primi încă 2 notificări. Dacă nici atunci nu confirmă, rămâne înscris în platformă, dar pierde locul iniţial. Trebuie să ţinem cont de faptul că rămâne o prioritate imunizarea persoanelor din categoriile cu risc mare de îmbolnăvire. De aceea, notificarea celor înscrişi pe listele de aşteptare se va face după următorul principiu: 75% persoane care au peste 65 de ani, o boală cronică sau o dizabilitate. Urmează personalul cu activităţi în domenii esentiate şi apoi celelalte persoane care sunt incluse în etapa a 3 a. Este extrem de important să vaccinăm cât mai multă lume şi cât mai repede. Tocmai de aceea am dat această posibilitate de a avea acces şi cei din a 3 a etapă. Evident, succesul campanieo de vaccinare depinde şi de numărul de doze pe care le vom primi în continuare”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreşedinte al CNCAV.

Programări se pot face şi la numărul de telefon: 21.414.44.25. În momentul în care va apărea un loc disponibil în centrul în care v-aţi înscris, veţi fi programat în ziua şi intervalul orar disponibil.

coral