Zborurile Cluj-Napoca – Aeroportul Skiathos (Grecia) vor fi funcționale în perioada mai– septembrie, conform unui comunicat de presă transmis de organizatorii lor. Primul zbor este programat la sfârșitul primăverii, respectiv în 29 mai 2021. 

Durata cursei

Cursele aeriene vor fi efectuate de compania națională TAROM și vor dura o oră și 30 de minute si vor fi coordonate de agenția de turism AeroVacanțe, din grupul Aerotravel. 

„Skiathos se află foarte aproape de România și, așa cum a dovedit și anul trecut, este sigură din punct de vedere epidemiologic.

În cele patru luni de operare vom avea plecări săptămânale din Cluj-Napoca, pe lângă București, Timișoara și în premieră din Iași”, a declarat Antonio Nițu, director general al grupului. 

Autoritățile locale și centrale grecești, împreună cu furnizorii de servicii turistice din Skiathos au anunțat că aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja cetățenii și vizitatorii insulei.

Condițiile impuse de autoritățile din Grecia

Turiștii români își pot petrece vacanța în Skiathos dacă au dovada unui rezultat negativ de la un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Grecia sau dacă sunt vaccinați cu ambele doze, cu cel puțin 14 zile înainte de plecare. În ambele situații este necesară prezentarea unui document doveditor în limba engleză.

Toți cetățenii români trebuie să completeze Passenger Locator Form cu 24-48 de ore înainte de plecare și să prezinte codul QR corespunzător acestuia. Grupul de firme include Aerotravel, Fabrica de Vacanțe, CruiseHub, AeroVacanțe, cu 110 specialiști în turism și șapte agenții proprii.

coral