Mama copilului de 9 ani din Dej, care a murit mâncat de viermi în casa în care locuia împreună cu bunica, femeia care i-a dat viață și concubinul acesteia, a fost condamnată la 18 ani și 2 luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului sub forma omor calificat. Decizia nu este definitivă.

Totodată, bunica copilului și concubinul de la acea vreme al mamei sunt și ei cercetați pentru complicitate. Între timp, bărbatul a fost arestat preventiv într-un alt dosar. Bunica copilului este sub control judiciar.

Copilul a fost găsit în comă, cu răni acoperite de viermi și muște
Cazul tulburător de la Dej a ieșit la iveală în momentul în care copilul a ajuns la spital în comă profundă şi cu răni pe 80% din suprafaţa corpului, pline cu larve. Neglijat de mamă, băiatul era crescut mai mult de bunica lui în condiţii inumane.

Camera copilului era un adevărat focar de infecție. Bunica lui povestea la acea dată că băiatul de 9 ani a stat aproape trei săptămâni ţintuit la pat. Nu s-a ridicat nici măcar să meargă la toaletă. În tot acest timp, nimeni nu s-a ocupat să-l ajute, deși locuia în casă cu trei adulți.

Din păcate, Valentin a murit după două săptămâni petrecute la Terapie Intensivă.

Valentin a stat 3 săptămâni țintuit la pat

Bunica a fost cea care a sunat la 112 și a anunţat că minorul este inconştient. Femeia le-a spus medicilor de pe ambulanță că nu se mai ridicase de 3 săptămâni din pat. Medicii care au intervenit la caz spun că acesta era pur şi simplu mâncat de viermi şi de muşte, având infecţii grave pe mai multe zone din corp.

Când au ajuns în apartamentul familiei respective, medicii l-au găsit pe băiat întins pe pat, inconştient şi plin de răni infectate pe abdomen, spate şi picioare.

În plus, era acoperit aproape în totalitate de muşte şi viermi.

Surse din anchetă au declarat că mama i-ar fi administrat copilului sedative, acesta având ADHD – tulburare hiperactivă cu deficit de atenție.
sursa: observatornews.ro coral