Un tribunal din China a condamnat o femeie la un an de închisoare după ce aceasta și-a ascuns simptomele COVID înainte de a se îmbarca la bordul unui avion.

Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID. Femeia, în vârstă de 37 de ani, a luat mai multe medicamente pentru a-și scădea febra înainte de a se urca în avion din Statele Unite ale Americii și a decola către China în luna martie a anului trecut, conform Global Times.

Aceasta a dezvăluit că prezintă simptome ale coronavirusului doar după ce a aterizat la Beijing, ulterior aceasta a fost testată, iar rezultatul a fost unul pozitiv. Aproximativ 63 de contacţi apropiaţi au trebuit atunci să intre în carantină.

Acţiunile sale au constituit o încălcare a normelor antiepidemice din China şi un risc sever de răspândire a virusului, potrivit unei hotărâri a unui tribunal din Beijing din octombrie anul trecut. Femeia a fost condamnată la un an de închisoare şi la un an de probă pentru infracţiunea de obstrucţionare a prevenirii bolilor infecţioase.

Închisoare pentru o femeie care și-a ascuns simptomele COVID. China are unele dintre cele mai stricte restricţii anticoronavirus din lume. Ţara ţine în mare măsură pandemia sub control de la începutul verii anului trecut.

 

coral