News Flash:

Nebunie la Suceava, mii de oameni se înghesuie la moaștele Sf. Ioan cel Nou

24 Iunie 2020
866 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinaj bun 2

Evenimente scăpate de sub control se petrec miercuri la Suceava, epicentrul epidemiei de Covid-19 în România: mii de oameni se înghesuie în pelerinajul la moaștele Sfântului Ioan cel Nou.

Scenele sunt uluitoare: mulți nu poartă mască, oamenii stau înghesuiți.

În mulțime sunt oameni din toată țara. Riscul de contagiune și de răspândire a virusului este uriaș

Moaștele, purtate prin oraș, au fost întâmpinate de mulțimi de oameni. Cortegiul a oprit și în curtea Spitalului Județean Suceava, primul și cel mai mare focar de infecție din România.

La slujba de la mănăstire, oamenii au stat pe locurile marcate de organizatori, dar distanța era mică și mulți nu purtau măști de protecție

Pericolul de reaprindere a epidemiei este uriaș acum, într-un moment în care oricum numărul cazurilor este din nou în creștere.

În mulțimea care se înghesuie se află oameni veniți din toată țara, pentru a participa la pelerinaj. Autoritățile au dat asigurări zilele trecute că au luat toate măsurile de precauție pentru a evita înghesuiala, dar aceste momente n-au putut fi evitate, până la urmă.

Toată lumea a dat asigurări că “s-au luat măsurile legale” de protecție

Dimineața, moaștele Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou au fost așezate într-un baldachin. S-a oficiat o slujbă la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, apoi cortegiul s-a pus în mișcare.

Oficialii bisericii au spus și ei că au luat toate măsurile impuse de starea de alertă, iar în teren au fost dispuși oameni din poliția locală și jandarmi. După cum se poate vedea din imagini, aglomerație tot a fost, iar destui participanți n-au purtat măști.

Moaștele au fost duse pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, Biserica Sfântul Gheorghe Mirăuți, Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfântul Nicolaie, Catedrala Nașterea Maicii Domnului, Biserica Sfânta Vineri, Spitalul Județean Suceava și întoarse la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

În total, județul Suceava a avut, până acum, 3.967 din cele 24.826 de cazuri de coronavirus consemnate în România – 15,97% din totalul infecțiilor. În ultimele 24 de ore s-au raportat în județ 21 de cazuri noi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 33 queries | Mysql time :0.060050 (s)