Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, la România TV cum se calculează indicele de transmitere al coronavirusului.

Ministrul Sănătăţii a declarat că pentru stabilirea indicelul de transmitere al coronavirusului s.a stabilit să se scoată din calcul focarele carantinate. De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că valoarea indicelul diferă de la o zi la alta. 

"S-a decis ca focarele carantinate să fie scoase din calcul şi să se vadă realmente adevărul despre transmiterea virusului in comunitate. Să vedem care este adevaratul pericol când ieşim în stradă şi acela să dea indicele. Acel indice să implice şi restricţiile. Vom face totul transparent, dar lumea să înţeleagă că doar acele restricţii ne vor salva.

Azi avem mai putine cazuri in Bucureşti. Am avut si 777 de cazuri, azi suntem putin peste 400. Se ia în calcul numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile, ultima din cele 14 e ziua de azi. Din aceste cazuri se scot cele din focare, focarele sunt izolate si indicele are o valoare diferită de la o zi la alta", a spus Nelu Tătaru la România TV.  

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, 3.952 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 178.467. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 63 de decese, bilanţul fiind de 5.812. Un nou record s-a înregistrat la ATI- 745 de persoane sunt internate.

coral