Neymar risca 5 ani de închisoare în procesul în care fusese acuzat de fraudă fiscală, după procedeul transferului său de la Santos la Barcelona, în 2013.

Neymar fusese acuzat de fraudă fiscală și corupție

În cursul zilei de marți, judecătorii au decis să-l achite definitiv pe Neymar în dosarul în care era implicat, a anunțat jurnalistul Hadrien Grenier. Procurorii, care au judecat cazul în care starului brazilian era acuzat de fraudă fiscală și corupție, au considerat că acesta este nevinovat.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Neymar a fost eliminat cu naționala Brazilei de la Cupa Mondială din Qatar.

Ce a reclamat compania care l-a trimis în judecată pe Neymar

DIS deținea 40% din drepturile pentru Neymar în perioada în care brazilianul evolua la Santos.

Avocatul companiei susține că, în momentul în care transferul lui Neymar la Barcelona s-a realizat, DIS nu a primit suma cuvenită pentru că suma declarată în acte era mult mai mică decât cea pe care au primit-o de fapt cei de la Santos, potrivit Marca.

Neymar a negat vehement aceste acuzații, însă, în 2017, a pierdut un apel la Înalta Curte din Spania, motiv pentru care a trebuit să fie prezent la tribunal.

Alături de Neymar, sunt acuzați și părinții fotbalistului, cluburile Santos și Barcelona, foștii președinți ai catalanilor, Josep Bartomeu și Sandro Rosell, dar și fostul președinte de la Santos, Odilio Rodrigues.

coral