News Flash:

Ninge sau nu de Crăciun? Care sunt ultimele date ale meteorologilor

19 Decembrie 2022
488 Vizualizari | 0 Comentarii
Ninge sau nu de Craciun

Meteorologii au emis o prognoză pentru zilele de Crăciun, din care concluzionează dacă va ninge sau nu de Crăciun. Conform previziunii, șansele ca românii se se bucure de zăpadă de Crăciun sunt aproape zero.

„Am intrat în linie dreaptă până la sărbătoarea Crăciunului, idee în care toți se întreabă dacă va ninge sau nu. Din actualele modelări atmosferice, răspunsul este unul și categoric: NU. Așa cum se observă pe materialul grafic cu distribuția câmpului baric la nivel european pentru 24 decembrie 2022, ora 12 UTC, ariile de joasă presiune sunt active peste nordul și nord-vestul Europei”, transmite meteorologul Ilie Nicolae, care citează wetterzentrale.de, conform ziare.com

„Evident, ariile anticiclonice urmează să acopere jumătatea sudică a continentului. Nu este exclus și blocajul de tip Omega. În completarea materialului cu distribuția câmpului baric, cel cu distribuția valorilor termice pentru 24 decembrie 2022, ora 12 UTC (Sursa: wetterzentrale.de model ICON, rulare 18 decembrie 2022, ora 00 UTC) cât și al abaterilor termice la nivelul de 850 hPa sau 1500 m altitudine, tot pentru ziua de 24 decembrie 2022, ora 12 UTC (Sursa: wetterzentrale.de model GFS, rulare 18 decembrie 2022, ora 00 UTC).

Precipitațiile vor fi sporadice și cu predilecție în regiunile nordice. Vor fi exclusiv ploi, faza lor mixtă fiind posibilă temporar la altitudini de peste 1800 - 1900 m. Vântul va constitui o prezență, îndeosebi în spațiul extracarpatic, pe unde va prezenta intensificări temporare

Pe scurt, de Crăciun vom avea parte de o vreme de primăvară pe oriunde în România. Zăpada va fi doar în filme sau alte materiale grafice specifice acestei perioade”, a mai notat meteorologul.

Ilie Nicolae este meteorolog la societatea Intervenții Active în Atmosferă (IAA).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051652 (s)