News Flash:

Noi ambulanțe ajung în Cluj în 2019

26 Februarie 2019
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulanta

După ce în decembrie 2018, Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj i-au fost repartizate 12 ambulanțe, în 2019, Guvernul României va repartiza Clujului încă 34 de ambulanţe.

"Clujul avea nevoie de aceste ambulanţe noi şi este important ca în următorii ani, etapizat, să fie reînnoit tot parcul auto. Cu siguranţă că toate municipiile din Cluj vor primi ambulanţe noi, inclusiv oraşul Huedin. Sănătatea trebuie să rămână o prioritate pentru clujeni şi fiecare modernizare şi îmbunătăţire a echipamentelor de profil trebuie susţinută", trasmite preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra. 

12 ambulanţe pentru SAJ şi ISU Cluj în 2018 

La final de 2018, regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare) a primit ambulanţe noi, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020. Un număr de 1.300 au fost livrate la nivel naţional, în urma unei investiţii de peste 550 milioane lei. Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj a primit 12 ambulanțe noi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au ajuns 3 ambulanțe SMURD tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor. 

Alte ambulanțe sunt așteptate în primăvara lui 2019

"Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, am primit trei ambulanțe de tip B, care sunt deservite de către paramedici, pompieri. Aceste ambulanțe 4x4 au fost direcționate spre zonele în care nu există și serviciul de ambulanță județean", a adăugat șeful ISU.

La începutul acestui an, ISU Cluj va mai primi o ambulanță nouă pentru echipajul de prim-ajutor SMURD din Florești, cu ajutorul autorităților din localitate. Pentru încă o ambulanţă SMURD strâng bani şi cei din organizația Beard Brothers. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ambulanta saj isu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1039 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039441 (s)