Noi detalii ies la suprafață despre crima care a șocat comunitatea din localitatea clujeană Feleacu. Potrivit surselor BZC, Plisco Sergiu Claudiu, bărbatul acuzat că și-ar fi ucis bunica cu mai multe lovituri de topor în cap, avea grave devieri de comportament din cauza dependenței de alcool și fusese dat afară din mai multe locuri de muncă tocmai din aceastî cauză.

Calm la intrarea polițiștilor, deși victima zăcea lângă el, într-o baltă de sânge

 În cursul zilei de 04.11.2021, la îmceputul acestei luni,  în jurul orei 12:52, într-un imobil situat în sat Feleacu, comuna Feleacu, jud. Cluj, poliția era alertată de faătul că într-o locuință se aud sunete suspecte, de violență. Ulterior s-a stabilit faptul că un bprbat a încercat să stranguleze cu mâinile o nonagenară  iar ulterior i-a aplicat multiple lovituri cu un obiect tăietor, care potrivit surselor BZC era un topor. În urma leziunilor suferite, femeia a decedat.

Cu toate că și-a ucis bunica într-un mod atroce, bărbatul s-a arătat deosebit de calm și împăcat cu el la sosirea polițiștilor, deși trupul femeii zăcea pe podea, într-o baltă de sânge, iar toată acțiunea se petrecuse în plină zi.

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit pentru Bună Ziua Cluj faptul că, la sosirea organelor de cercetare penală, bărbatul acuzat de crimă era calm, așezat pe un scaun, fumând, iar la vederea acestora a intrebat, sec,  "Ați venit să mă luați?".

Alcoolul, sursa problemelor de comportament

Cu toate că, potrovit anchetatorilor, cearta dintre victimă și agresor a început din cauza banilor, în sensul că acesta din urmă îi ceruse bunicii o sumă de bani și a fost refuzat, problemele comportamentale ale presupusului criminal sunt mult maij vechi și țin de dependența de alcool.

Astfel, acesta nu reușea să mențină un loc de muncă datorită faptul că era, mai mereu, în stare de ebrietate, fapt care a dus la mai multe demiteri. Ultimul loc de muncă al suspectului Plisco Sergiu Claudiu a fost la electrica, de unde a fost demis tocmai pentru problemele mai sus menționate, înainte lucrănd, de asemenea, și în funcția de jandarm.

Plisco Sergiu Claudiu a fost reținut iniția pentru 24 de ore, fiind ulteior arestat preventiv pentru 30 de zile, următoarea verificare a măsuriii preventive fiind la data de 2 decembrie anul curent.

 

coral