Consiliul Județean Cluj a achiziționat recent două noi echipamente medicale ultraperformante, care au fost deja date în folosință în cadrul Laboratorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile în sănătate și protejarea vieții cetățenilor acestui județ continuă să fie o prioritate absolută pentru noi. Aceste două aparate de testare vor facilita diagnosticarea celor considerați potențial infectați cu temutul virus SARS-CoV-2 și vor furniza specialiștilor o imagine cât mai clară asupra măsurilor care se impun”.

 Valoarea totală a celor două aparate medicale dedicate testării COVID-19 este de 2.246.301 lei, banii fiind alocați din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Această nouă investiție în sistemul medical clujean a fost justificată de necesitatea creșterii capacitării de testare a populației, precum și de dorința eliberării rezultatelor într-un interval de timp cât mai scurt.

 

coral