News Flash:

Noi masuri anuntate de Guvern si declaratiile de utima ora ale premierului Ludovic Orban

19 Martie 2020
6074 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Ludovic Orban a anuntat joi ca Guvernul a decis ca va suporta costurile pentru plata angajatilor trimisi in somaj tehnic, ”Vom plati 75% din salariul brut, cat este idemnizatia lunara de somaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, a precizat premierul.

El a mai afirmat ca a fost adoptata o HG prin care a suplimentat bugetul Ministerul Sanatatii cu 42 de milioane de lei si ca a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM. De asemenea, seful Executivului a anuntat majorarea pedepselor pentru infractiuni comise in contextul epidemiei de coronavirus.

”Am luat o masura de modificare a Codului Penal privitoare la infractiunile care se petrec in contextul epidemiei. Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii privitor la epidemie”, „a declarat Ludovic Orban.

”Stiti ca exista mai multe situatii - revine dintr- o tara cu un numar de cazuri si daca nu spun adevarul de unde vin, astfel incat autoritatile sa ia decizia corecta, vor suferi consecintele legii. Ei comit o infractiune care va fi pedepsita cu inchisoarea„, a explicat premierul.

El a  anuntat ca Guvernul a majorat pedepsele pentru zadarcinirea compaterii bolilor, iar cei care comit aceastp infractiune vor avea dosar penal.

”Nu puteam accepta ca cetateni iresponsabili - izolati sau in carantina - sa umble prin societate si sa infecteze alte persoane”, a afirmat Orban.

-  Am luat decizia de a suplimenta bugetul MAI cu 100 de milioane pentru a putea sustine activitatea MAI si pentru a asigura sumele pentru achizitiile pentru protejarea diferitelor structuri din subordine - politie, Politie de forntiera, DSU, Jandarmerie

- Am asigurat capital de lucru pentru Unifarm, din subordinea MS, pentru a fi mai eficienta in derularea achizitiilor pentru sustinerea activitatii

Premierul a anuntat si masuri necesare in situatia in care ne gasim pentru a sustine angajatii si angajatorii afectati, printre acestea find OUG pentru majorarea plafonului de garantare penntru IMM.

Guvernul asigura plata somajului tehnic

”Alta masura este aceea de a asigura plata somajului tehnic, a celor care intra in somaj tehnic din bugetul Ministerului Muncii, prin ANOFM. Aici am luat aceasta decizie  pentru ca este clar ca foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect de epidemie si multe nu au capacitatea de a asigura plata salariilor si exista riscul ca angajatii sa fie trimisi in somaj, sa fie dati afara, utilizandu-se forta majora, sau sa li se suspende contractele de munca. Vom plati 75% din salariul brut, cat este idemnizatia lunara de somaj tehnic, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu”, anunta Orban.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054744 (s)