Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi că de la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu se va renunţa la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise.

Întrebat înainte de şedinţa coaliţiei de guvernare dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul a spus: „Relaxări, nu restricţii”.

„Nu scăpăm de mască în interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult de evenimente în aer liber. Dar ora nu se schimbă, tot ora 2,00 noaptea va rămâne. (…) Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem pe ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente. Eu zic că suntem într-o situaţie foarte bună”, a declarat Florin Cîţu la Parlament.

Potrivit acestuia, „există o singură pregătire” pentru un eventual val 4 de infectare cu noul coronavirus: vaccinarea. Un alt subiect care va fi discutat în coaliţie se referă la testarea medicilor care nu s-au vaccinat.

„Sunt mai multe variante la care ne uităm. Doamna ministru a venit întâi la mine, le-am discutat, le prezintă şi acum”, a arătat premierul.

El a precizat că obligativitatea vaccinării anti-COVID nu este o variantă luată în calcul.

coral