News Flash:

Noi restricții Covid! Ce măsuri sunt luate în calcul pentru combaterea valului patru al pandemiei

7 Septembrie 2021
769 Vizualizari | 0 Comentarii
valul 4 restrictii covid

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Creșterea accelerată a numărului cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 îngrijorează populația, dar și autoritățile care s-au gândit deja la primele măsuri care ar putea fi luate în prag de val patru al pandemiei.

Astfel, prefectul Brașovului a făcut câteva declarații cu privire la următoarea perioadă și posibilitatea impunerii unor noi restricții pe teritoriul țării

" Specialiştii ne spun că de la jumătatea acestei luni creşterea cazurilor de COVID-19 în România va urma o curbă abruptă, dar care nu va fi una prelungită. În ceea ce priveşte vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 judeţe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor şi evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ş.a.)

pe care le-am organizat. Există foarte multă reticenţă, mai ales în mediul rural, există şi multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare şi în cele 13 centre de vaccinare deschise în judeţ, şi în cabinetele medicilor de familie, şi la agenţii economici care solicită vaccinarea angajaţilor, precum şi în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînţeles, de respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului." a specificat Mihai Cătălin Vasii, prefectul județului Brașov.

Întrebat de jurnaliști dacă contextul actual va impune noi restricții împotriva infectării cu noul coronavirus, prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Vasii, a menționat faptul că va cere în mod deosebit actualizarea zonelor aglomerate unde este obligatorie purtarea măștii de protecție.

Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. 12 state au intrat în ZONA ROȘIE

"Vom lua măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia.

În această săptămână voi propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă actualizarea zonelor cu potenţial de aglomerare din localităţile judeţului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, zone în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi, de asemenea, reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, dat fiind că începe şcoala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţiei Locale, pentru a reitera necesitatea unor acţiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecţie sanitară." a adăugat prefectul Brașovului.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

restrictii covid valul 4 pandemie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040681 (s)