News Flash:

Noi tarife pentru serviciile de taximetrie la Cluj. Cu cât va crește prețul de la 1 ianuarie

29 Decembrie 2022
527 Vizualizari | 0 Comentarii
Cresc preturile pentru serviciile de taximetrie

Primăria Cluj-Napoca a stabilit prețul pe care clujenii îl vor plâti începând de anul viitor. 

Cosilierii Locali au aprobat noile tarife în ședința de marți, 27 decembrie 2022, după ce, ultima oară când prețurile au fost ajustate în aprilie. Atunci au crescut de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi și de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km pe timp de noapte.

Înainte de această ultimă majorare din primăvară, municipalitatea a majorat tarifele pentru taxi îniante de pandemie, în 2019.

Taximetriștii au obținut ce au vrut, iar cursa umrează să coste mai mult după ce majorarea se va aplica, abian după e proiectul de hotărâre va trece de Consiliul Local. 

Conform noilor prevederi publicate pe site-ul primăriei în urma ședinței de Consiliul Local, „Comisia de prețuri a avizat favorabil modificarea tarifelor existente de la 3,11 lei/km (inclusiv TVA), la 4,05 lei/km (inclusiv TVA) pentru tariful de zi și de 3,43 lei/km (inclusiv TVA) la 4,75 lei/km, inclusiv TVA pentru tariful de noapte. 

Scumpirile din ultimul timp i-au făcut pe taximetriștii clujeni să ceară Primăriei ajustarea tarifelor. Conform Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, taximetriștii cer majorarea tarifelor la  4,05 lei/km/ timp de zi, de la 3,11 lei/km și la 5,25 lei/km pe timp de noapte. 

Asociațiile de taxi din Cluj-Napoca au făcut demersuri chiar din luna octombrie a acestuai an către autorități cu privire la majorarea tarifelor de taxi, în condițiile scumpirii carburanților, dar și a creșterii inflației. Recent, prețul combustibilului s-a ieftinit cu aproximativ 1 leu (fără reducerea de 50 de bani de la stat), față de ultimele 2-3 luni.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1082 (s) | 33 queries | Mysql time :0.051244 (s)