Începând de mâine vor fi puse în circulație noi tramvaie în Cluj-Napoca. Acestea vor fi dotate cu toate facilitățile de care au nevoie călătorii.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca va pune în circulație primele patru garnituri noi de tramvai, fabricate în România. Vor fi puse în circulație începând cu data de 28 octombrie, miercuri.

Acestea fac parte dintr-un contract cadru cu finantare UE , încheiat de Primăria Cluj-Napoca cu  SC Astra Vagoane Călători SA Arad pentru furnizarea a 24 de tramvaie. Acestea vor fi livrate până la finalul anului 2021.

Sunt tramvaie moderne, dotate cu echipamente de ultimă generație având toate facilitatile care asigură confortul și siguranța călătorilor.

Tramvaiul „Astra Imperio” va avea o capacitate de 302 călători dintre care 36 locuri pe scaune. De asemenea, va avea rampă pentru fotolii rulante ale persoanelor cu disabilități, loc special pentru copii. Călătorii se vor putea bucura de WIFI gratuit, iar achiziționarea biletelor se va putea face direct în tramvai printr-un POS.

CITEȘTE ȘI:

33 de ani de tramvaie electrice la Cluj. Tramvaiele au fost puse în circulație cu 100 de ani mai tarziu față de celelalte orașe

Alte caracteristici generale ale tramvaiului  „Astra Imperio”

-podea coborâtă;
-patru uși duble cu sistem antistrivire a călătorilor;
-sistem de recuperare a energiei la frânare;
-sistem de climatizare;
-sistem de iluminare interioară a salonului cu lampi tip LED;
-patru afișaje de traseu exterioare cu LED-uri ( 1 față, 2 lateral, 1 spate);
-două indicatoare cu LED-uri pentru vizualizare stații;
-șase monitoare informative LCD;
-două monitoare extrawide pentru afișarea traseului și a stațiilor;
-anunțarea vocală a stațiilor în salon;
-stație de amplificare, Radio-CD și microfon;
-sistem de supraveghere video în interior și exterior;
-sistem ticketing;

 

coral