Situaţie fără precedent în Coreea de Sud. Nu mai puţin de nouă persoane au trecute la cele veşnice în urmă cu câteva zile, după ce s-au vaccinat antigripal.

Situaţia acestor decese au ridicat semne de întrebare deoarece în perioada de faţă este demarata o campanie naţională de vaccinare. Scopul acestei acţiuni este cel de a preveni suprapunerea unei epidemii de gripă cu pandemia de coronavirus, potrivit agenţiei de presă Reuteurs.

Cinci persoane au decedat, ieri, după ce s-au vaccinat antigripal

Ieri, 21 octombrie 2020, au fost înregistrate nu mai puţin de cinci astfel de cazuri, însă oficiali susţin că nu au descoperit o legătură între decese și vaccinul antigripal. Aşadar, aceştia nu au în plan să înceteze derularea programului.

Mai mult de 8 milioane de oameni au primit vaccinul antigripal în cadrul programului gratuit, iar aproximativ 430 dintre aceștia au raportat deja reacții adverse.

Ce spune medicul Alexandru Rafila despre sezonul gripal din România

Pe teritoriul statului român, sezonul gripal a întârziat să apară, fata de anii precedenţi şi este preconizat că va ajunge în ianuarie, iar intensificările vor fi tocmai în lunie februarie – martie. Normele individuale de protecție în contextul pandemiei cu noul coronavirus au determinat întârzierea sezonului gripal.

coral