Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea procedurilor de întăbulare a două imobile-teren în suprafață de 78.057 mp din incinta Parcului Industrial Tetarom I, pe care se va materializa viitorul Parc Științific și Tehnologic TETAPOLIS, un proiect inițiat și promovat de președintele instituției, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean consideră că acest proiect, unic la nivel naţional, va contribui la consolidarea statutului Clujului de pol al cercetării-inovării şi producţiei de înaltă tehnologie: „analizăm posibilitatea ca acest parc să fie dezvoltat inclusiv prin accesarea de fonduri europene, capitol la care Consiliul Județean Cluj este deja un lider în Regiunea Transilvaniei”.

Reamintim faptul că terenul în cauză a fost transmis, în baza Legii nr. 227/2016, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj. Ulterior, în baza H.C.J. nr. 295 din 20 decembrie 2018, s-a aprobat trecerea acestui teren din domeniul public al județului Cluj în cel privat și încredințarea administrării către SC Tetarom S.A. În acest fel, prin intermediul aportului în natură, s-a realizat o majorare a capitalului social al Tetarom S.A. în cuantum de peste 19 milioane de lei, așa cum rezultă din valoarea de inventar a acestor imobile. 

coral