Consiliul Județean Cluj a demarat procedura de contractare a serviciilor de elaborare a documentației tehnico-economice și a asistenței tehnice, în vederea realizării drumului de acces spre Parcul Industrial TETAROM V.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E un pas important pe care îl facem în direcția construirii parcului industrial de care zona Turda-Câmpia Turzii are atât de mare nevoie. La fel ca și în cazul celorlalte parcuri Tetarom, și acesta va genera numeroase locuri de muncă, venituri suplimentare pentru comunitățile locale și, în general, un plus de bunăstare pentru întreaga zonă.

În vederea realizării infrastructurii de acces spre viitorul Parc Industrial Tetarom V este necesară realizarea unei conexiuni între Drumul Național DN 15 și parc, respectiv a unei conexiuni cu Autostrada A3 – Brașov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea. În concret, drumul de legătură se estimează a avea o lungime de cca. 2,25 km, cu un pod de cca. 200 de m peste râul Arieș, la care se adaugă bretelele de acces la autostrada A3.

Realizarea obiectivului de investiții – drum de acces „Parc Industrial TETAROM V”, pentru care s-a demarat contractarea serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice, respectiv studiul de fezabilitate, documentație pentru autorizarea executării lucrărilor, documentație tehnică de execuție și asistență tehnică aferentă, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Demararea efectivă a lucrărilor este preconizată pentru sfârșitul anului 2019-începutul anului 2020. Costul estimat al serviciilor de proiectare, raportat la valoarea de investiție, este de 200.000 de euro, fără TVA.

***

Prin Hotărârea Consiliului Județean Cluj nr.172/2018 a fost aprobat un contract de asociere între Județul Cluj, Municipiul Câmpia Turzii și Comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna, pe o suprafață de aproximativ 115 hectare.

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului Cluj a fost luată atât ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri în zonă cât, mai ales, a dorinței Consiliului Județean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni și de a oferi locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii precum și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă, cu toate avantajele ce decurg de aici.

Parcurile industriale sunt recunoscute, oriunde în lume, ca motoare de dezvoltare locală și instrumente de creştere a investiţiilor private, cu efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei în care se realizează. În acest context, obiectivele urmărite de Consiliul Județean prin edificarea Tetarom V – stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, vor contribui esențial la redefinirea zonei sudice a județului și la transformarea acesteia într-un semnificativ pol de creștere.

coral