News Flash:

Într-un sat din județul Cluj a fost inaugurat un bazin olimpic de standarde europene

15 Martie 2021
11314 Vizualizari | 0 Comentarii
bazin olimpic sancraiu

Comuna Sâncraiu a construit un bazin semi-olimpic din fonduri europene, care face de rușine Cluj-Napoca. În municipiu, nicio școală nu deține un bazin de înot, cu excepția uneia private. 

Bazinul de înot de la Școala gimnazială ”Ady Endre” Sâncraiu a fost inaugurat duminică. Acesta este singurul bazin de înot din județ, într-o localitate din mediul rural. ”Piscina are o lungime de 25 de metri și o lățime de 10 metri, este dotată cu vestiare pentru bărbați, femei și persoane cu mobilitate redusă în conformitate cu standardele UE. Proiectul în valore de aproape 750.000 de euro a fost implementat de consiliul local cu finanțare de la Consiliul Județean, din subvenții proprii  și din fonduri guvernamentale”, a declarat inspectorul general școlar Cluj, Marinela Marc.

Acest bazin le permite elevilor, dar și celorlalți localnici să participe la activități sportive. Investiția va spori potențialul turistic al localității, comuna Sâncraiu fiind un reper important pe harta turistică a zonei, vizitată de numeroși turiști, în special din străinătate, care sunt atrași de calitatea serviciilor oferite de pensiunile agroturistice cu specific local, a mai spus Marinela Marc.

Fiind o zonă cu mulți etnici maghiari, de la eveniment nu au lipsit nici vicepremier Kelemen Hunor, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, sau parlamentarii UDMR.

În timp ce în majoritatea localităților din țară, oamenii sunt supărați că reprezentanții pe care i-au ales nu investesc în aspectul orașului, în condițiile de viețuire, localitatea Sâncraiu poate să concureze cu importante puncte turistice din străinătate.

CITEȘTE ȘI:

Satul Sancraiu este un exemplu demn de urmat pentru toate localitatile din tara

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sancraiu bazin olimpic inaugurare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 36 queries | Mysql time :0.057050 (s)