Vladimir (45 de ani) şi Vitali Klitschko (50 de ani), doi dintre cei mai cunoscuți sportivi ucraineni, sunt gata să pună mâna pe arme și să se implice în conflictul armat dintre Ucraina și Rusia. Vitali e primarul capitalei Kiev.

Înconjurată de Rusia din toate părțile, Ucraina e nevoită să apeleze inclusiv la civili pentru a face față ofensivei armatei lui Putin. Chiar și primarul Vitali Klitschko a spus că e gata să lupte în stradă pentru a-și apăra țara.

Vitali Klitschko, gata să lupte în stradă pentru Ucraina: „Nu am altă variantă”

„Nu am altă variantă, trebuie să fac asta. Voi lupta! Cred în Ucraina, cred în țara și oamenii mei”, a spus Vitali Klitschko, potrivit The Guardian.

„Poporul ucrainean este puternic. Și va rămâne fidel cu sine în acest calvar teribil prin care trece. Suntem un popor care tânjește după suveranitate și pace, un popor care îi consideră pe ruși frații săi”, a spus și Vladimir Klitschko, într-un mesaj postat pe Twitter.

Joi, cei doi foști mari campioni ai boxului mondial au ieșit pe străzile capitalei Kiev, încercând să linișteașcă cetățenii. Vitali, primarul capitalei Ucrainei, a luat decizia să declare starea de asediu și le-a explicat oamenilor ce prevede acest lucru.

Cu resurse din ce în ce mai limitate, președintele Zelenski a decretat mobilizare generală în Ucraina ceea ce presupune că bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara, potrivit gsp.ro

Fac apel la toți partenerii noștri internaționali să fie alături de noi în această tragedie care are loc acum în Ucraina. Acest război fără sens nu va avea niciun câștigător, doar pierzători. Trebuie să rămânem uniți în fața agresiunii Rusiei. Nu mai lăsați să se întâmple astfel de lucruri în Ucraina, în Europa, nicăieri în lume! Împreună suntem mai puternici, sprijiniți Ucraina!  – Vladimir Klitschko, joi, 24 februarie

A doua zi de bombardamente în Ucraina » Kievul e sub asediu

Rusia și-a continuat vineri dimineață ofensiva din Ucraina, armata lui Vladimir Putin încercând să înainteze cât mai mult spre capitala Kiev. 

În această dimineață, după ora 03:00, armata rusă și-a continuat ofensiva către Kiev, principala țintă a lui Vladimir Putin. Mai multe explozii au avut loc în ultimele ore, capitala Ucrainei fiind sub asediu.

Autoritățile din capitala Ucrainei au anunțat că au doborât un avion militar inamic, care s-ar fi prăbușit peste un bloc de locuințe de nouă etaje.

Între timp, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis prin intermediul rețelelor sociale că e conștient că e principala țintă a rușilor, dar că nu ia în calcul să plece de la Kiev. coral