Numarul persoanelor infectate cu coronavirus in Romania a urcat la 17 dupa ce o femeie care se intorsese recent din Rimini, Italia si un barbat din Capitala au avut raspuns pozitiv la testul pentru COVID – 19. Astfel, numarul celor infectati din Capitala din Capitala a ajuns la trei.

In ceea ce pacientul de la Spitalul de Urgenta Dimitrie Gerota din Bucuresti ca fiind pozitiv la virusul COVID – 19 (coronavirus),  Grupul de Comunicare Strategica a facut si cateva precizari:

„Barbatul a fost internat in data de 5 martie a.c. avand o simptomatologie total diferita fata de definitia de caz pentru pacientii infectati cu noul coronavirus. La cateva zile dupa internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonara foarte agresiva, fapt ce i-a determinat pe medicii care il aveau in observatie sa solicite, astazi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Pacientul este ofiter in rezerva al MAI, are in varsta de 60 de ani si prezinta o stare generala stabila.  Pacientul afirma ca nu a calatorit recent in nici un stat din zonele considerate de risc maxim. Avand in vedere perioada petrecuta in spital de pacient, la nivelul unitatii medicale au fost dispuse urmatoarele masuri:

-​A fost declansata ancheta epidemiologica pentru identificarea tuturor contactilor directi, in special din randul personalului spitalului;

-​A fost dispusa restrictionarea accesului in spital, dar si iesirea persoanelor aflate in unitatea medicala, urmand ca, in functie de ancheta epidemiologica, sa inceapa testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu barbatul de 60 de ani.

-​Celelalte persoane care au lucrat in unitatea medicala in perioada in care barbatul a fost internat, dar care nu sunt in spital in prezent, vor ramane in izolare la domiciliu si sub supraveghere medicala”.

La ora transmiterii acestei stiri, barbatul era de a fi transferat la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti.

Femeia venise dintr-o zona neinfectata

In ceea ce o priveste pe femeia din Buzau, care a sunat la 112 ieri avand simptomele virusului este internata in Spitalul Judetean de Urgenta, in locul special amenajat pentru astfel de situatii. Femeia de 73 de ani a revenit in tara din regiunea Rimini (Italia) in 2 martie a.c., data la care respectiva regiune era considerata neafectata. coral