O bonă din Rusia, care a decapitat o fetiţă de doar patru ani apoi a ieşit în stradă strigând “Allahu Akbar”, a fost eliberată după cinci ani de la comiterea faptei, informează The Sun.

În timp ce ținea în mâini o parte din trupul fetiţei de patru ani, Gyulchekhra Bobokulova, 43 de ani, a amenințat că se va arunca în aer. Ea se plimba pe străzile Moscovei şi striga „Allahu Akbar”.

În 2016, o instanță a decis că Bobokulova este bolnavă mintal și ar trebui închisă într-o secție psihiatrică securizată. Cinci ani mai târziu, medicii au considerat că femeia s-a vindecat de „tulburarea psihiatrică cronică” care a determinat-o să omoare copilul.

Eliberarea femeii a declanșat o reacții negative din partea oamenilor. Mulți s-au întrebat dacă bona prezintă sau nu un risc pentru societate.

În cazul care a șocat lumea, Bobokulova a ucis-o cu brutalitate pe micuța pe care o avea în grijă, Anastasia (Nastya) Meshcheryakov, în vârstă de doar patru ani, apoi i-a scos capul în stradă, lângă straţia metrou Oktyabrskoye Pol din Moscova, strigând: „Sunt o teroristă”.

La acea vreme, femeia a susținut că a vrut să răzbune bombardamentele lui Vladimir Putin din Siria.

În urma crimei, părinții fetei au contestat hotărârea instanțelor conform căreia bona, care locuia cu familia ei de câțiva ani, era bolnavă psihic și au cerut să fie judecată corespunzător.

Familia victimei a fost susținută inclusiv de liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, care s-a întrebat dacă diagnosticul psihiatric a fost motivat politic.

În ciuda încercărilor disperate de a cere dreptate, Bobokulova a fost internată într-un centru psihiatric pentru a primi îngrijiri.

„Familia mea nu se poate simți în siguranță. Dacă, pe viitor, Bobokulova mă va găsi pe mine sau pe celălalt copil al meu? În timpul anchetei, ea a mărturisit că intenționează să ne omoare întreaga familie”, a declarat Ekaterina Mescheryakova, mama fetiței ucise.