O celebră cântăreaţă de muzică populară este internată de săptămâna trecută, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara. Prietenii artistei au transmis, luni, un mesaj disperat pe reţeaua de socializare Facebook cerând ajutorul urgent al celor care au avut COVID-19 şi pot dona plasmă pentru a salva viaţa cântăreţei.

Se caută o persoană cu B3 pozitiv care a avut COVID-19 şi poate dona plasmă pentru Rodica Olariu, căci despre ea este vorba.Vedeta a fost internată, săptămâna trecută, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Pe data de 16 octombrie, artista a postat pe Facebook o poză cu ea având pe faţă o mască de oxigen. “Rugaţi-vă şi voi cu mine să trec cu bine şi peste încercarea asta. Doamne ajută la toată lumea. Amin!”, a scris Rodica Olariu.

Între timp, cântăreaţa a fost transferată la Spitalul Clinic Municipal Arad.

Citeşte şi: Iohannis: Odată depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori este evidentă necesitatea stabilirii de noi măsuri restrictive

Iohannis, despre raportarea a zero infecţii nosocomiale la pacienţii decedaţi de Covid

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut luni o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, cea mai mare parte fiind legate de criza Covid şi noile măsuri adoptate de autorităţi.

Întrebat fiind despre faptul că s-au raportat zero infecţii nosocomiale la pacienţii care au murit în urma infecţiei cu COVID-19, că va cere o informare pe această temă de la Ministerul Sănătăţii.

"Despre infecţiile nosocomiale voi cere o informare la Ministerul Sănătăţii, după care putem să vedem de ce s-a raportat zero. Mi se pare cel puţin ciudat, în condiţiile în care s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei, dar de la ce am avut la zero cred că este cale lungă", a afirmat Iohannis.

Iohannis a fost întrebat, luni, în conferinţa de presă, despre faptul că direcţiile de sănătate publică nu au raportat niciun caz de infecţie nosocomială la cele peste 5.800 de decese ale pacienţilor cu COVID-19, în condiţiile în care în alte ţări europene 30% din pacienţii care ajung la Terapie Intensivă au infecţii asociate actului medical.

coral