O mamă din Cluj-Napoca a fost dată afară dintr-un magazin deoarece a „îndrăznit” să intre cu bebelușul ei în cărucior, iar angajații se temeau să nu ascundă produse în cărucior.

Aceasta a relatat cele întâmplate într-un grup pentru mama din Cluj-Napoca:

„Dragi mămici, vi s-a întâmplat să vă dea afară din magazin pentru că ați intrat cu căruciorul cu copilul? Mi s-a întâmplat azi. Motivul a fost că trebuie să iau coș de cumpărături, pe lângă căruciorul greu în care aveam copilul. Menționez că nu aveam nici un fel de bagaj în rucsac, mână sau jos, la căruț. Au zis că dacă „ascund produse în coș și plec?” Și le-am zis că pot să mă controleze unde doresc, însă nu îmi voi lăsa copilul afară! Sau dacă chiar se tem de mine, pot să vină după mine să îmi țină coșul că nu mă supăr. Și bineînțeles, m-au dat afară!  M-am simțit îngrozitor, discriminată, înjosită și făcută hoață, nici cu cei de alta etnie, culoare, gen nu cred că făceau așa.Există ceva lege care le permite să se poarte așa cu clienții?

Adică, înțelegeam dacă furam ceva și aveam interdicție în magazin, dar să mă excludă pentru că am copil nu mi s-a mai întâmplat…”, a relatat femeia pe Facebook, informează Știri de Cluj.

Și alte mame au trăit experiențe asemănătoare, din pricina copilului în cărucior, în supermarketuri:

„Eu am pățit când era fetița mică, acum vreo 5-6 ani. Puteam să o pun în căruciorul de cumpărături așa ca nu am refuzat, inițial. Am întrebat dacă am un loc unde să îmi las căruciorul personal fără a fi pericol de a fi furat. A zis domnul de la pază că nu. Am întrebat dacă îl pot lăsa în raza lui de supraveghere. A zis din nou nu, că el nu răspunde pentru bunurile clienților. Atunci i-am zis că atâta timp cât nu îmi pot oferi o soluție, să nu aibă pretenții. Am refuzat să las căruciorul, i-am sugerat să mă urmărească pe cameră, dacă are impresia că am venit la furat, mi-am notat numele dânsului, l-am informat că îi voi face plângere pentru felul agresiv în care mi-a vorbit și apoi mi-am făcut cumpărăturile. Când am ajuns acasă am scris un email către sediul central și am primit răspuns, pe care îl am și acum, cu scuzele oficiale, informarea că respectivul angajat va fi mustrat și cu asigurarea că pot merge oricând cu căruciorul personal fără nicio problemă. De câte ori mergeam, îmi purtam email-ul printat în geantă. Dar niciodată nu am mai primit indicația de a-mi lăsa căruciorul afară”, a povestit o altă femeie.

O altă femeie nu a fost lăsată în baie, ca să-și poată schimba bebelușul:

„Voi ați fost scoase din magazine, dar eu ce să zic? N-am fost lăsată să intru cu căruciorul, de către femeia de servici, în baia de la Cora, în condițiile în care în baia de femei de la Cora este pusă o masă de înfășat, și chiar trebuia schimbată fetița. Mi-a zis sa las căruciorul afară, să-mi iau lucrurile în mână și să intru în baie. Așa că nimic nu mă mai miră”, a povestit o mamă.

coral